• Gratis för Lärare och Elever i Musikproduktion att använda Musikproduktion Online

  De flesta lärare i Musikproduktion på gymnasiet har fått ett mejl med information om medlemskap på den nya sajten.
  Har du inte […]

 • MiniatyrExaminationsuppgifter som ansluter till Skolverkets kunskapskravSedan tidigare finns färdiga provfrågor där du som lärare kan använda till egna prov eller tester. Nu börjar jag även att lägga upp <a href="http://musikproduktiononline.se/examinationsuppgifter/&quot; […]

 • FilmljudEn Sida Om Filmljud finns nu tillgänglig för Musikproduktion 2 och övriga intresserade medlemmar.

  Kursplanen
  Sidan har kommit till för att täcka punkt 5 i det centrala innehållet i kursen samt kunskapsaspekten ”Använda inspelad musik tillsammans med andra medier.” från Skolverkets kunskapskrav.

  Filmljud – Innehåll
  Sidan behandlar filmljudets historia, filmljudets beståndsdelar, filmljudets funktioner, filmljud på inspelningsplatsen, utbildningar inom filmljud och spelljud, framstående svenska tekniker inom filmljud samt filmklipp som exempel på ljudläggning.

  Hitta sidan
  Självklart hittar du sidan via toppmenyn (fliken längs till höger innehåller allt kursmaterial). Du hittar även den sidan och övriga sidor i kursmaterialet via det centrala innehållet för kurserna. Du kan också se den nya sidan här, men se till att logga in först.

  Tack till Thomas Irgard för sammanställningen!

 • Välkommen till ett nytt läsår med Musikproduktion Online.Välkommen till ett nytt läsår på Musikproduktion Online!

  Jag har många nya idéer och planer för Musikproduktion Online. Dessutom har jag sänkt priset samt att du som lärare i Musikproduktion kan skapa det antal konton du behöver till dig och dina elever utan extra kostnad.

  Jag kommer att fortsätta utveckla kopplingen från Skolverkets kursplaner till kursmaterialet. Kursmaterialet ska kunna sorteras och/eller finnas i menyer med till exempel olika kunskapskrav (från Skolverket), ämne (finns redan i menyn) eller popularitet. Dessutom kommer jag lägga in förslag på examinationsuppgifter.

  Kursmaterialet kommer också att utökas efterhand så att det blir än mer heltäckande i alla aspekter av kursen. På gång är sidor med olika musikprogram samt var och hur du kan skydda, sprida och eventuellt tjäna pengar på din musik. Jag kommer även att lägga in länkar till externa sidor som är relevanta för kursen. Tipsa mig gärna!

  Min vision är att vi tillsammans gör Musikproduktion Online till en tilltalande, viktig och stor resurs för alla lärare och elever i Musikproduktion! Därför är just ditt bidrag viktigt! Just du sitter inne på kunskaper, erfarenheter och arbetssätt som du gärna får dela med dig av i kommentarsfälten på aktuella sidor, på medlemsbloggen eller via mejl direkt till mig.

  Mvh Hans Nicklasson som önskar Dig ett bra läsår!